Prestigioasa publicație The New York Times scria, în aprilie 1928, că renumita Calea Victoriei este ca „un magnet invizibil‟ pentru toți vizitatorii. Tot ce era important în București se găsea aici, iar oamenii ferchezuiți se înghesuiau pe trotuarele de promenadă.
La începutul secolului al XX-lea, ziarul american The New York Times titra „Și Bucureștiul are o stradă principală‟ relatând că este tipică vieții din capitala pitorească a României, care poate fi admirată de-a lungul serpentinelor de pe Calea Victoriei.
Calea Victoriei, o poveste cu regi şi cerşetori. După 310 ani de istorie, îşi caută farmecul anilor de glorie printre proiectele moderne FOTOGALERII
„Bucureștiul, capitala României, are o stradă principală demnă de laudă. Se numește Calea Victoriei, după triumful trupelor române care au mers în ajutorul rușilor în războiul ruso-turc din 1877 – 1878‟, se artăta în articolul prestigioasei publicații.
Articolul The New York Times din 1928
The New York Times mai scria că strada urmează cursul unor serpentine, chiar în inima orașului. În plus, indiferent de zona de promenadă pe care ar fi ales-o un vizitator al Bucureștiul, piciorele îl vor duce inevitabil către Calea Victoriei, ca și cum ar avea un fel de magnet invizibil sub trotuare, care ademenește turiștii.
CLICK AICI sau pe fotografii pentru a accesa fotogaleria
Magazine dichisite, cafenele și restaurante
„Aproape tot ce este important în București se poată găsi pe Calea Victoriei. Pe o partea și pe cealaltă se află Palatul Regal, Cercul Militar, sediul central al poștei, cele mai dichisite magazine din București, dar și cafenele și restaurante din belșug‟, povestea reporterul.
FOTOGALERIE Centrul Capitalei, "imperiu" evreiesc: cum s-au transformat magazinele în baruri de fiţe şi sinagogile în săli de fitness
Jurnal