Conducerea Inspectoratului de Politie Județean (IPJ) Suceava a inaugurat, ieri, în prezenta oficialităților locale, noua popotă a instituției, modernizată, după ce fosta popotă, închisă acum aproape un an şi jumătate, nu corespundea normelor sanitar-veterinare.
Popota şi-a păstrat aceeași locaţie, la parterul sediului Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Suceava, în fostul cămin de garnizoană din curtea interioară a politiei județene.
Cu o capacitate de până la 100 de locuri, noua popotă, cu doi bucătari şi doi ospătari, angajați ai politiei, şi-a primit, ieri, primii clienți, după o slujbă de sfințire, la care au participat mai marii IPJ Suceava, prefectul Florin Sinescu, primarul Ion Lungu, precum şi mai multi șefi de instituții.
Meniul de ieri a fost următorul: felul I - ciorbă de perișoare (3,6 lei), felul II - cotlet la grătar cu cartofi prăjiţi - 5,1 lei ori friptură la tavă cu pilaf şi ciuperci, salată de murături - 0,6 lei, chifle - 0,25 lei.
Şeful Serviciului de Logistică din cadrul IPJ Suceava, comisarul-şef Alexa Dumitru Teodorovici, a explicat că deocamdată la popotă se va servi doar prânzul, între orele 11:00 -14:00.
„În funcție de numărul polițiștilor care vor veni să servească masa la popotă, vor fi două feluri de ciorbă şi două-trei de felul II. Meniul este sub10 lei, iar preturile nu au nici un adaos”, a declarat comisarul-șef Teodorovici, precizând că persoanele din afara instituției pot lua masa la popota IPJ Suceava doar cu invitație din partea polițiștilor.
O contribuție semnificativă la redeschiderea popotei a avut şi Corpul Național al Polițiștilor Suceava.
Poliţiştii mănâncă de la popotă, contra cost, deţinuţii gratis, de la restaurant
Chiar dacă s-a dat din folosinţă noua popotă, zecile de deţinuţi din arestul IPJ Suceava vor mânca în continuare de la restaurant, poliţ