Avea farmec,prezenţă scenică şi o voce deosebită. Nimeni nu se aştepta ca va avea un sfârşit atât de tragic, încât nu poate fi dat uitării. Au trecut mai bine de două decenii de la asasinarea celebrei cântăreţe Mihaela Runceanu.
Pe 1 noiembrie s-au împlinit 23 de ani de când artista a fost ucisă în garsoniera ei din Dristor. Născută la Buzău pe 4 mai 1955, Mihaela Ruceanu a fost una dintre celebrele cântăreţe de muzică uşoară de dinainte de '89. A câştigat premiul 1 la Festivalul de la Mamaia în anul 1977. Printre melodiile celebre ale Mihaelei se numără "De-ar fi să vii", "Să crezi în dragostea mea", "Iartă" sau "Fericirea are chipul tău".
A sugrumat-o
Moartea cântăreţei, una dintre cele mai apreciate voci din muzica românească, a îndoliat România, aflată atunci în ultimele zile sub regim comunist. Pe 1 noiembrie 1989, în jurul orei 1:00, Mihaela Runceanu a fost asasinată într-un mod barbar în garsoniera ei din cartierul bucureştean Dristor. Artista îl chemase pe Daniel Cosmin Ştefănescu să vadă împreună un film la video. Se ştiau de aproape un an, de când o prietenă comună le făcuse cunoştinţă.
Mihaela era supărată şi nu a rămas să vadă pelicula pânâ la capăt. I-a spus bărbatului că merge să facă o baie şi apoi la culcare. A rămas ca el să plece când se termina filmul. Potrivit anchetatorilor, după ce artista a adormit, Ştefănescu a sugrumat-o cu un cablu de telefon, apoi a început să ducă obiecte din casă în maşina pe care o parcase în faţa garsonierei. Văzând că victima mai mişca, a stropit-o cu benzină şi a incendiat locuinţa.
Nu a recunoscut niciodată
Mihaela Runceanu a fost înmormântată pe 4 noiembrie 1989 la cimitirul "Dumbrava" din Buzău. Pe 2 noiembrie 1989, la doar 36 de ore de la comiterea crimei, Daniel Cosmin Ştefănescu a fost prins şi arestat. După un proces care a durat trei luni, acuzatul a fost condamnat pe