Avocaţi, medici şi părinţi ai micuţilor de clasa I abuzaţi de învăţătoarea Veronica Bereanda reclamă faptul că se încearcă muşamalizarea cazului. Mulţi se tem că vor ajunge să fie văzuţi drept paria pentru că au curaj să vorbească
Campania începută de părinţi şi medici împotriva învăţătoarei de la Liceul „Nicolae Iorga” din Capitală, care e acuzată că şi-a abuzat verbal şi fizic elevii de 6-7 ani, a intrat într-o nouă fază, cea a muşamalizării.
La audierile făcute ieri de o comisie specială constituită în cadrul şcolii, părinţii direct implicaţi şi avocaţii care au venit să îi sprijine au constatat că tot ce se doreşte este „albirea” dascălului. „Direcţia şcolii încearcă să scoată în faţă faptul că majoritatea copiilor nu au fost supuşi abuzurilor. Un singur caz să fi fost şi era suficient, într-o ţară normală, ca învăţătoarea să fie suspendată”, argumentează medicul psihiatru Gabriel Diaconu, care se ocupă de tratarea traumelor micuţilor. Mărturia ŞOCANTĂ a unuia dintre elevii agresaţi de învăţătoare: "Mai bine mă sinucid decât să mai merg la şcoală"
Medicul acuză faptul că părinţii audiaţi ieri au fost agresaţi verbal, însă au reuşit totuşi să îşi expună relatările despre modul în care învăţătoarea le-a tratat copiii. „O familie chiar s-a retras. Este fără precedent că cei de la inspectoratul şcolar sau de la ministerul Educaţiei nu s-au autosesizat. Nu se gândeşte nimeni că vorbim de copii de 6 ani care au simptome psihiatrice. Excepţia este Protecţia Copilului, pe care tot noi am sesizat-o”, completează psihiatrul.
„Noi nu intervenim direct pentru că nu avem atribuţii. Am trimis la direcţiile locale reclamaţia primită. Ei vor purta discuţii, vor oferi consiliere. Până nu voi avea părerile specialiştilor, nu mă pronunţ”, ne-a declarat, la rândul ei, şefa Direcţiei Generale de Protecţia Copilului din Ministerul Muncii, Elena Tudor EDUCAȚIA PRI