Chiar dacă toamna a ţinut cu noi ceva mai mult anul acesta, meteorologii spun că de săptămâna viitoare vor veni zile friguroase. Libertatea.ro îţi prezintă top trei alimente pe care trebuie să le consumăm pentru a ne păzi de bolile de sezon şi a ne întări imunitatea. Chiar dacă toamna a ţinut cu noi ceva mai mult anul acesta, meteorologii spun că de săptămâna viitoare vor veni zile friguroase. Libertatea.ro îţi prezintă top trei alimente pe care trebuie să le consumăm pentru a ne păzi de bolile de sezon şi a ne întări imunitatea.
1.Merele
Toamna putem avea certitudinea că merele pe care le cumpărăm de la piaţă sunt româneşti, aşa că nimic nu ne mai opreşte să facem mici provizii din aceste fructe extrem de sănătoase. Merele au în compoziţie vitaminele A, B1, B2, C şi substanţe nutritive, precum magneziu, fosfor, fier şi potasiu. Sunt adevărate depozite de substanţe hrănitoare!
2.Usturoiul
”Nu mănânc usturoi, ca să nu-mi miroasă gura!” – de câte ori nu am spus asta, fiecare dintre noi?! Ei, aflaţi că nu trebnuie să vă mai feriţi de acest aliment, pentru că e cel mai puternic antibiotic natural, un aliment-medicament cu calitati de excepţie, are efecte antiinflamatare, antibacteriene, analgetice (combate durerea), creşte imunitatea. Îl puteţi consuma ca atare sau gătit.
3.Ardeiul iute
Condimentele iuţi încălzesc corpul, aşa că ar trebui să le consumaţi zilnic în anotimpul rece, mai ales dacă petreceţi mult timp afară. Dacă aveţi curaj să consumaţi ardei iute ca atare e cu atât mai bine, pentru că eficacitatea e cu atât mai mare dacă se consumă în stare crudă.