În caz de răceală și gripă, medicii recomandă precauție și în alimentație, pentru că anumite substanțe pot agrava boala. Vă prezentăm alimentele care sunt contraindicate în guturai. Sursa: HEPTA
1. CONDIMENTE. Mâncarea prea condimentată sau alimentele iuți (piper, hrean, ardei iuți, muștar iute) trebuie consumate în cantități moderate, pentru că produc iritații ale mucoaselor, deja vulnerabile.
2. DULCIURI. Globulele albe, care au rolul de a produce anticorpi pentru a lupta cu boala devin letargice atunci când există aport prea mae de zahăr în dietă. Așadar, dulciurile, mai ales cele rafinate, trebuie eliminate din dietă pe parcursul răcelii.
3. LACTATE. Există studii clinice care arată că anumite componente ale laptelui determină eliberarea de histamine în organism, o substanță alergenă care contribuie la agravarea congestiei nazale.
CAZ RAR LA IAȘI. Ce au scos medicii din creierul unei femei
4. ALCOOL. Băuturile alcoolice trebuie evitate, pentru că deshidratează organismul și favorizează eliminarea vitaminei C din corp. În plus, încarcă ficatul suplimentar cu toxine. În cazul în care nu aveți poftaă de mâncare, consumul de alimente solide nu trebuie considerat prioritar, atât timp cât vă hidratați suficient.
ȚEAPA MERINOS. Păcăliți cu „saltele de lână pentru o viață mai bună”
5. CAFEA ȘI CEAI NEGRU. Au efect diuretic și deshidratează organismul, concentrând toxinele care pot duce la apariția simptomelor răcelii.
Cu sau fără medicamente, răceala se vindecă în aproximativ o săptămână. Pentru atenuarea unoe simptome, cum ar fi nasul înfundat, febra, tusea, puteți apela la paracetamol sau antiinflamatoare, și nu la antibiotice.