Ne aflam in sezonul rece, asa ca trebuie sa adoptam masuri suplimentare pentru a preveni aparitia racelilor si a gripei. Pe langa o vestimentatie adecvata si vitamine recomandate pentru cresterea imunitatii, natura ne ofera cele mai eficiente arme.
Unele alimente sunt recunoscute pentru capacitatea de a lupta cu infectiile si virusurile, reusind sa imbunatateasca si functionarea sistemului imunitar. Rodale prezinta cateva dintre aceste alimente minune pe care trebuie sa le consumi cel putin in aceasta perioada a anului.
Supa de pui
Pe langa faptul ca te hidrateaza si iti ajuta organismul sa lupte cu virusurile, supa de pui are si proprietati anti-inflamatorii. Nu se stie inca ce ingredient anume din supa de pui declanseaza o asemenea reactie pozitiva. Cel mai probabil, combinatia de legume proaspete si sanatoase si carnea de pui actioneaza ca un tot unitar, reusind sa amelioreze simptomele gripei.
Usturoi, ceapa si praz
Daca te gandeai cu ce sa prepari supa de pui, iata ca ai gasit combinatia castigatoare. Usturoiul, ceapa si prazul contin substante antiseptice si compusi care ne ajuta sa ne refacem mai repede si sa ne crestem imunitatea. Pe langa proprietatile sale antibacteriene, usturoiul ajuta si la desfundarea sinusurilor nazale.
Ghimbir
Daca vrei sa atenuezi durerea de gat, durerile musculare sau sa calmezi tusea, consuma ghimbir. Acest condiment reduce febra si ne ajuta sa ne odihnim mai bine atunci cand suntem raciti, actionand ca un sedativ usor. Toate aceste efecte benefice sunt date de ingredientele active din ghimbir, care lupta cu rinovirusurile, virusurile care afecteaza cel mai frecvent faringele.
Iaurt
Iaurtul contine o bacterie numita Lactobacillus reuteri, bacterie care impiedica inmultirea virusurilor caracteristice racelilor. Totusi, tine minte