Restograf a premiat cele mai bune restaurante din Bucuresti si a facut publica Lista 133 Restograf pe decembrie 2012.
Cel mai bun restaurant din Bucuresti a fost desemnat Collage, restaurantul lui Dan si Meda Samson in asociere cu cheful italian Roberto dal Seno. Au mai fost desemnate si premiate restaurantele din Bucuresti pe principalele tipuri de bucatarii si au fost date si cateva premii speciale “Preferinta Restograf 2012”. Evaluarea si nominalizarea celor mai bune restaurante din Bucuresti, pe tipuri de bucatarii, a fost facuta exclusiv pe temeiul calitatii si gustului mancarii, fara a tine seama de ambianta, amenajare si decoruri, servicii, preturi sau alte criterii.
Data fiind importanta ei, la categoria “bucatarie romaneasca” au fost date doua premii: unul pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie traditionala romaneasca (“taraneasca”) si unul pentru cea mai buna bucatarie romaneasca urbana (“boiereasca”).
In cadrul aceluiasi eveniment, a fost facuta publica Lista 133 Restograf, pentru decembrie 2012. Aceasta lista contine 133 de restaurante din Bucuresti pe care Restograf le recomanda in mod special. Lista 133 e publicata de doua ori pe an, in iunie si in decembrie, si contine un numar fix de restaurante, 133. Republicarea periodica se face pentru a permite intrarea restaurantelor de top nou aparute in intervalul dintre doua publicari. Lista 133 contine numai restaurante evaluate de catre Restograf, asa ca e posibil ca unele dintre restaurantele mari ale Bucurestiului sa nu se regaseasca, daca nu au fost inca vizitate de catre evaluatorii Restograf.
Premiile au fost inmanate de catre Mircea Dinescu, desemnat de catre organizatori datorita staruintei cu care apara valorile bucatariei traditionale romanesti – si nu numai pe cele ale bucatariei. Au fost prezenti numerosi ziaristi, reprezentanti ai restaurantelor premiate si n