Cea mai bogată masă a românilor este cea din perioada sărbătorilor de iarnă, cel puţin aşa susţine primarul comunei Vârfurile, Radu Giurgelea. „Oamenii pun pe masă fel de fel de bunătăţi, iar acest lucru se va întâmpla şi în comuna noastră. Nu va fi familie care să nu aibă ce să pună pe masă de Crăciun sau de Anul Nou. În comuna noastră locuitorii sunt harnici şi gospodari, astfel că de Crăciun fiecare familie va tăia porcul şi va avea masa îmbelşugată”, a spus primarul Radu Giurgelea.
În ajunul sărbătorilor, cei mai fericiţi sunt copiii care-l aşteaptă pe Moş Crăciun de la care aşteaptă să vină cu Pomul de Crăciun şi cu sacul plin de cadouri.
În această săptămână de dinaintea Crăciunului, gospodinele încep să pregătească plăcinte, prăjituri şi cozonaci, toate făcute după cele mai bune şi gustoase reţete. Tot gospodinele vor pregăti şi mâncarea pentru această mare sărbătoare şi ne referim aici la nelipsitele sărmăluţe fierte în oale de pământ făcute de meşterii olari din satul Târnăviţa. Începând din seara de Ajun, uşa gospodinelor este deschisă pentru toţi colindătorii care le bat la uşă. Ei sunt ospătaţi aşa cum se cuvine, astfel încât să poată merge fericiţi spre altă locuinţă.
Cea mai bogată masă a românilor este cea din perioada sărbătorilor de iarnă, cel puţin aşa susţine primarul comunei Vârfurile, Radu Giurgelea. „Oamenii pun pe masă fel de fel de bunătăţi, iar acest lucru se va întâmpla şi în comuna noastră. Nu va fi familie care să nu aibă ce să pună pe masă de Crăciun sau de Anul Nou. În comuna noastră locuitorii sunt harnici şi gospodari, astfel că de Crăciun fiecare familie va tăia porcul şi va avea masa îmbelşugată”, a spus primarul Radu Giurgelea.
În ajunul sărbătorilor, cei mai fericiţi sunt copiii care-l aşteaptă pe Moş Crăciun de la care aşteaptă să vină cu Pomul de Crăciun şi cu sacul plin de cadouri.
În acea