Deşi iniţial s-a anunţat că referendumul privind exploatarea gazelor de şist este invalid, noi date au condus la validarea acestuia. Prefectul Constanţei, Eugen Bola, susţinea ieri că nu fusese luată în calcul o listă cu voturile membrilor din secţiile de votare şi că această listă a făcut ca lucrurile să ia o altă turnură, iar referendumul să fie validat.
Potrivit noilor date oferite de Prefectura Constanţa, din cei 2.536 de alegători înscrişi pe listele electorale permanente, 1.286 de cetăţeni au votat la referendum, ceea ce înseamnă o prezenţă la urne de 50,7%, o prezenţă suficientă pentru ca referendumul să fie validat.
La rândul lui, primarul comunei Costineşti, Traian Cristea, a precizat ieri că referendumul este validat, afirmând că acest rezultat reprezintă un succes pentru comunitate. Primarul se aşteaptă ca guvernanţii să ţină cont de acest rezultat. „Dacă nu iau în calcul acest rezultat înseamnă că am irosit banii investiţi în organizarea referendumului şi că în ţara acesta nu se ţine cont de voinţa populaţiei", a afirmat primarul Traian Cristea.
Noile rezultate în privinţa referendumului de la Costineşti se prezintă în felul următor: din cele 1.286 de voturi exprimate, 24 au fost declarate nule, 1.192 sunt împotriva exploatării gazelor de şist, iar 70 sunt pentru exploatare.
Amintim că iniţial potrivit datelor oficiale furnizate birourile electorale de circumscripţie, referendumul din Costineşti, nu fusese validat, întrucât la urne se prezentaseră 49,7% dintre alegătorii cu drept de vot, mai puţin de 50% plus 1 cât prevede legea electorală. Deşi iniţial s-a anunţat că referendumul privind exploatarea gazelor de şist este invalid, noi date au condus la validarea acestuia. Prefectul Constanţei, Eugen Bola, susţinea ieri că nu fusese luată în calcul o listă cu voturile membrilor din secţiile de votare şi că această listă a făcut c