Cuiburile cu diverse umpluturi vor fi pe gustul tuturor din familie. Unii vor prefera gemul, altii branza. Nu trebuie sa va limitati insa doar la cele pe care le-am folosit eu, puteti face umplutura de mac, de nuca, de fructe uscate... Daca nu puneti zahar in aluat puteti face o varianta cu umpluturi sarate: de carnati, ragu, de varza...
Ingrediente
450 gr faina alba
1 pliculet drojdie uscata (7gr)
250 ml lapte caldut
1 galbenus de ou
60 gr unt la temperatura camerei + 1 lingura unt topit
4 linguri zahar
1 varf cutit sare
Umpluturi
De branza (pentru 15 cuiburi)
150 gr branza de vaca
1 galbenus
3 linguri frisca nebatuta
2-3 linguri zahar
Gem sau dulceata de orice fel (am folosit gem de prune si dulceata de visine)
Topping
1 lingura unt topit
3 linguri zahar
1 lingura cu varf faina
1 lingurita rasa scortisoara
Bucati: 15
Cititi reteta completa aici: e-retete.ro Cuiburile cu diverse umpluturi vor fi pe gustul tuturor din familie. Unii vor prefera gemul, altii branza. Nu trebuie sa va limitati insa doar la cele pe care le-am folosit eu, puteti face umplutura de mac, de nuca, de fructe uscate... Daca nu puneti zahar in aluat puteti face o varianta cu umpluturi sarate: de carnati, ragu, de varza...
Ingrediente
450 gr faina alba
1 pliculet drojdie uscata (7gr)
250 ml lapte caldut
1 galbenus de ou
60 gr unt la temperatura camerei + 1 lingura unt topit
4 linguri zahar
1 varf cutit sare
Umpluturi
De branza (pentru 15 cuiburi)
150 gr branza de vaca
1 galbenus
3 linguri frisca nebatuta
2-3 linguri zahar
Gem sau dulceata de orice fel (am folosit gem de prune si dulceata de visine)
Topping
1 lingura unt topit
3 linguri zahar
1 li