Pregătirile pentru noaptea de Revelion au început de câteva zile, orădenii dând deja târcoale prin pieţele pline cu peşte. Preţurile nu par să fie mai mari decât în anii precedenţi, dar chiar şi aşa cumpărătorilor li s-a părut mult să dea 16 lei pentru un kilogram de crap, mai ales că o familie ar avea de cheltuit peste 50 de lei pentru cele 2-3 kilograme de peşte de care ar avea nevoie la masa de Anul Nou.
Tradiţia spune că celor care mănâncă peşte în noaptea de Anul Nou le va merge bine tot anul, iar banii lor se vor înmulţi precum solzii peştelui. Aşa cum crapul înoată împotriva curentului, tot aşa cei care se ospătează din el vor învinge în noul an toţi curenţii potrivnici. În aceste condiţi, orădenii, respectând cu sfinţenie tradiţia, au început de câteva zile să sondeze pieţele şi punctele de vânzare amenajate ad-hoc prin oraş. Astfel, în Rogerius, la parterul fostului Cinematograf Patria, de trei zile şi-a deschis un punct de desfacere un comerciant care avea o ofertă bogată: fitofag, crap, amur, somn. Vânzătorii se plângeau că nu prea au avut vânzare, chiar dacă preţurile sunt la fel ca anii trecuţi. Astfel, un kilogram de fitofag costa 11 lei, unul de crap costa 16 lei, amurul se vinde tot cu 16 lei/kilogram, iar somnul costa 18 lei/kilogram. Cel mai bine s-a vândut crapul, acesta fiind, tot prin tradiţie, peştele care trebuie pregătit pe masa de Revelion. "Solzii de la peşte aduc bani. De asemenea, peştele trebuie consumat pentru ca şi în noul an să depăşim greutăţile aşa cum trece peştele prin apă", ne-a declarat o cumpărătoare. Chiar dacă preţurile nu sunt mai mari decât anul trecut, totuşi, raportat la nivelul de trai al orădenilor, aceste cumpărături au devenit un lux. În plus, nimeni nu cumpără un kilogram, astfel că aceste cheltuieli se ridică la 50 de lei pentru cele 2-3 kilograme de peşte. Cum cererea este foarte mare, centrele de colectar