Gravlax, devenise o legenda in familia mea. Toata lumea a auzit de el, nimeni nu l-a vazut. Pana ieri... Visam si vorbeam de el din vara, insa nu l-am facut pana acum, deoarece cere temperaturi mai scazute ca sa fie cosumat.
Gravlax, somon marinat in stilul popoarelor nordice, este ideal pentru salate, sandwichuri si platouri de aperitive. Unii spun ca este mai bun decat somonul afumat si eu le dau dreptate.
Ingrediente
500 gr file de somon
120 gr sare de mare grunjoasa
60 gr zahar
2 fire marar
piper negru macinat
Sos de mustar
1 lingura cu varf mustar
1 lingurita zahar
5 linguri ulei (sa nu fie de masline; folositi ulei neutru la gust)
piper negru macinat
marar
Cititi reteta integrala aici: e-retete.ro Gravlax, devenise o legenda in familia mea. Toata lumea a auzit de el, nimeni nu l-a vazut. Pana ieri... Visam si vorbeam de el din vara, insa nu l-am facut pana acum, deoarece cere temperaturi mai scazute ca sa fie cosumat.
Gravlax, somon marinat in stilul popoarelor nordice, este ideal pentru salate, sandwichuri si platouri de aperitive. Unii spun ca este mai bun decat somonul afumat si eu le dau dreptate.
Ingrediente
500 gr file de somon
120 gr sare de mare grunjoasa
60 gr zahar
2 fire marar
piper negru macinat
Sos de mustar
1 lingura cu varf mustar
1 lingurita zahar
5 linguri ulei (sa nu fie de masline; folositi ulei neutru la gust)
piper negru macinat
marar
Cititi reteta integrala aici: e-retete.ro