Ultima mea captura: steak bavette. De multa vreme "vanam" aceasta bucata de vita, dar nu era de gasit la Cluj.
Ieri, cand am vazut in supermarket ultima tavita, m-am aruncat ca vulturul pe ea. In drum spre casa deja faceam scenarii despre ce voi face din ea... pana seara a castigat aceasta reteta in stil chinezesc, insa sa stiti ca le voi pune in practica si pe restul. Deci daca vedeti aceasta bucata de carne nu ezitati sa o cumparati. Este foarte aromata, indicata pentru stir-fry sau pentru gratar. Este o bucata mai ieftina care se poate folosi cu succes si la fajita.
Iar despre aceasta reteta va spun doar ca a urcat direct in varf in topul "chinezariilor". Carnea iese moale, aromata, un pic lipicioasa, lucioasa...
Ingrediente pentru Vita caramelizata
350 gr steak bavette (flank steak)
1 ceapa medie
1 fir ceapa verde
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura amidon
1 cana ulei pentru prajit
Sos
4 linguri sos de soia
3 linguri otet de orez
1 lingura zahar brun
1 lingurita cu varf pasta de ghimbir si usturoi
15 rasnite chili
2 lingurite ulei
Portii: 2-3
Reteta completa pe: E-retete.ro
Ultima mea captura: steak bavette. De multa vreme "vanam" aceasta bucata de vita, dar nu era de gasit la Cluj.
Ieri, cand am vazut in supermarket ultima tavita, m-am aruncat ca vulturul pe ea. In drum spre casa deja faceam scenarii despre ce voi face din ea... pana seara a castigat aceasta reteta in stil chinezesc, insa sa stiti ca le voi pune in practica si pe restul. Deci daca vedeti aceasta bucata de carne nu ezitati sa o cumparati. Este foarte aromata, indicata pentru stir-fry sau pentru gratar. Este o bucata mai ieftina care se poate folosi cu succes si la fajita.
Iar despre aceasta reteta va spun doar ca a urcat direct in varf in topul "chinezariilor".