Descoperirea unui cercetător britanic, autorul celebrei cărți de nutriție “Studiul China”, pune paie pe foc în războiul Carnivori VS. Vegetarieni. Acesta susține că oamenii au ales să consume carne din plăcere și nu pentru că ar duce lipsă de nutrienți importanți. Însăși anatomia umană, spune el, seamănă cu cea a animalelor ierbivore. Sursa: SHUTTERSTOCK
Doctorul T.Colin Campbell de la Universitatea Cornell, din Marea Britanie, își justifică teoria prin cifre. “Agricultura a început doar de vreo 10.000 de ani, când a devenit convenabil să ții un animal și tot atunci am început să mâncăm carne. Noi existăm ca specie de mult mai multă vreme și de la bun început ne-am hrănit cu plante”, argumentează Campbell.
Doctorul Neal Barnard, președintele Comitetului de Fizicieni pentru Medicină Responsabilă din SUA pare să-i dea dreptate. Acesta explică în cartea sa, „Puterea din farfurie”, că “oamenii au avut dintotdeauna o dietă asemănătoare cu celelalte primate, bazată pe fructe, legume și plante pe care le putem culege cu mâna. Nu poți rupe carnea sau blana unui animal cu mâna”, arată Barnard. Mai mult, arată cercetătorul, și intestinele noastre lungi sunt asemănătoare cu cele ale primatelor, în timp ce măruntaiele carnivorilor sunt destul de scurte și ne lipsește instinctul de a vâna.
Cei doi specialiști cred cu tărie că organismul uman nu s-a adaptat niciodată trecerii la alimentația carnivoră și dau vina acest stil de viață pentru boli grave precum obezitate, cancer, diabet sau afecțiuni ale inimii.