Dacă numele mari au venit cu laptopuri şi tablete cu Windows 8 la CES 2013, iar producătorul de componente NVIDIA a lansat o nouă variantă a procesorului Tegra, cu 72 de nuclee grafice, producătorii mai mici s-au întrecut în gadgeturi pline de imaginaţie.
După cum a declarat la începutul evenimentului unul dintre directorii Târgului de Tehnologie pornit în 1967, Shawn DuBravac, „intrăm într-o decadă secundă a epocii digitale. Nu mai achiziţionăm produse, ci începem să avem de câştigat de pe urma folosirii lor“. Iar cele mai inovative gadgeturi s-au folosit de combinaţia dintre componente şi software pentru a intra în viaţa noastră prin cele mai surprinzătoare moduri.
Furculiţa inteligentă
Americanii de la Hapilabs au prezentat Hapifork, ceea ce vom numi de-acum încolo furculiţa inteligentă, care ne ajută să ne monitorizăm alimentaţia zilnică. Practic, Hapilabs stabileşte pentru fiecare utilizator un reper dorit, în funcţie de limitele fiecăruia. Apoi, cu ajutorul unor cipuri montate în mânerul furculiţei, aceasta identifică viteza cu care mâncăm şi dacă aceasta depăşeşte media impusă.
Proiectul este încă în stadiul de concept şi are nevoie de finanţare, dar Hapilabs ar dori să lanseze produsul la 99 de dolari. Furculiţa se va conecta prin bluetooth la smartphone şi va monitoriza durata mesei, numărul de înghiţituri şi intervalul dintre acestea. Dacă limitele sunt depăşite, furculiţa va vibra în gură şi se va aprinde un bec de avertizare.
Gadgetul de grădină Foto Gadgeturile mici care au impresionat la CES 2013 Cutie prin care conectăm tableta la nişte boxe puternice FOTOGRAFII Reuters gallery-link
Din bucătărie, gadgeturile pot trece în grădină, dacă imaginaţia productorilor la Consumer Electronics Show 2013 va deveni realitate şi va prinde la public. Ideea conectivităţii dintre activităţile uzuale şi smartphone-uri sau tablete n