De ce produsele de patiserie sunt adevarate bombe alimentare. Care sunt mai nocive. Merdenele, pateuri, croissante, toate au un miros imbietor si un gust caruia putini ii pot rezista, insa tot atat de putini sunt si cei care stiu cat de daunatoare sunt aceste produse. Faina, zahar, lapte pudra, sare, drojdie, unt sau margarina, ciocolata plus aditivi, emulgatori si potentiatori de aroma sunt ingrediente cu continut caloric mare, pline de grasimi si glucide si toate se gasesc in compozitia unui singur croissant. La strudele cu mere sau branza, compozitia pare a fi mai sanatoasa, dar in realitate provine din produse de baza de o calitate indoielnica, scrie EVZ.
Dieta ketogenica, intre mit si realitate. Ceea ce in 1920 functiona ca un tratament pentru epilepsie, astazi a devenit o cura de slabire miraculoasa ce promite o silueta de vis, prin consumul excesiv de proteine si eliminarea glucidelor din alimentatie. Dieta ketogenica presupune consumul de alimente bogate in proteine si reducerea aportului de carbohidrati (dulciuri, cereale, fructe si legume). Scopul este de a folosi depozitele de grasime ca sursa principala de energie a organismului, in locul glucozei. Controversata si indelung combatuta, dieta ketogenica isi are avantajele si riscurile ei, iar unul dintre sustinatorii ei, medicul Andrei Laslau, rezident chirurgie in cadrul Spitalului "Sf. Ioan", din Capitala, marturiseste ca acest regim "accelereaza arderea grasimilor". Pe de alta parte, Valentin Vasile, profesorul scolii de fitness MoveOn dezaproba acest regim si trage un semnal de alarma referitor la neajunsurile lui, anunta Adevarul.
Ce nu stiai despre cafea pana azi: Cinci mituri despre cafeaua solubila. Cafeaua de dimineata este pentru multe persoane un obicei vital ca sa isi inceapa ziua in forma maxima, datorita efectului ei stimulant si energizant. Obiceiul de a bea zilnic cafe