Andrei Marga, directorul ICR, a intrat într-un conflict verbal, la postul Digi 24, cu Brândușa Armanca, fostul conducător al filialei de la Budapesta, care susține că a fost înlăturată din funcție ilegal. Sursa: AGERPRES
1 /.
Institutul Cultural Român. Participanții la concursurile organizate de ICR pentru mai multe posturi din străinătate acuză faptul că locurile au fost ocupate înainte de sfârșitul selecției.
”Toate sunt afirmații fără acoperire. Prin lege, cel care propune posturile de director, director-adjunct, referent este directorul instituției. Nu eram obligați să facem concurs. Am dorit să oferim șanse mai multor oameni. Concursul a avut un regulament. Totul a fost transparent. Unii cititori ai regulamentului nu au citit bine regulamentul. Poate nu a fost pentru toți clar. Interviul nu se făcea cu toți candidații. Nu s-a decis nimic înainte, s-a decis la timp”, a spus Andrei Marga, direcotrul ICR.
”Concursurile au fost făcute pentru posturile libere, cu excepția unui loc de la Varșovia, unde a fost o situație mai veche”, a mai precizat Marga.
”Procesul de selecție e încheiat la nivelul ICR. Se evaluează contestațiile. Interviul va fi cu cei selectați pentru interviu. Orice propunere de desemnare trebuie să treacă prin Institut. Apoi se fac numirile. Procesul se va încheia cel târziu pe 21 ianuarie”, a mai spus directorul ICR.
”Nici vorbă să fie adus eu vreo nepoată la ICR Cluj. Se poate verifica. Sunt niște aberații. A fost doar o coincidență de nume”, a negat Marga informațiile care susțineau acest lucru.
”Este un faliment managerial. Evaluările au fost făcute, am primit nota maximă. Am luat și un premiu pe care nu l-a luat nimeni până acum în Ungaria. Cazul meu va fi tranșat de justiție. Mandatul meu a fost întrerupt fără niciun motiv”, a declarat Brândușa Armanca, fostul director al I