Studenţii din ultimii 20 de ani care au trecut prin Complexul Leu stau zilele acestea ca pe ace. Peste câteva zile, pe 16 ianuarie, barul "La Jeg" urmează să fie evacuat, conform cu o decizie judecătorească definitivă împotriva proprietarilor, într-un proces cu Universitatea Politehnica. Deşi au mai rămas câteva zile, povestea poate să mai fie scrisă şi altfel.
Problemele dintre localul modest „La Jeg“ şi Universitatea Politehnica din Bucureşti sunt cunoscute încă din 2008, când au intrat pentru prima dată în atenţia presei. Disputa se poartă pentru terenul pe care este construit barul şi terasa (link către primul articol). Terenul aparţine Universităţii, iar conducerea acesteia a refuzat acum patru ani să mai prelungească contractul de închiriere, pe motiv că spaţiul „urmează să fie destinat activităţii de învăţământ“. Tot atunci a început şi procesul dintre UPB şi „La Jeg“.
Anul acesta, patronii localului au venit cu o propunere care poate salva o viaţă. Un nou contract de închiriere şi o înţelegere între cele două părţi redirecţionează suma datorată Universităţii Politehnica din Bucureşti (strânsă pe parcursul celor patru ani de proces) către Alin Lupu, student despre care a scris şi Adevărul.
Ideea donaţiei
Am aflat de ideea celor de la "La Jeg" cu câteva zile înainte de finalul lui 2012, atunci când ne-am întâlnit cu ei în spatele barului, acolo unde îşi au biroul ticsit cu dosare, autorizaţii şi foi pe care le-au folosit de-a lungul timpului în procese.
Cazul lui Alin este cunoscut în „Jeg“. Există o urnă care stă atârnată de bar şi în care se strâng zilnic donaţii pentru studentul cu probleme de sănătate. „Pe mine m-a mişcat extraordinar de tare povestea copilului ăstuia. Nu-l cunosc personal, faţă de mine e străin. L-am văzut doar că e prieten cu Jegul pe Facebook, dar orice caz de genul ăsta te atinge. Eu personal pun în fiecar