Noul produs al Facebook, Graph Search, motorul de căutare intern al companiei, nu a fost creat cu ajutorul angajaţilor vechi ai firmei, ci prin eforturile de coordonare a doi ingineri care au făcut parte din echipa Google.
Lars Rasmussen şi Tom Stocky sunt cei doi ingineri. După cum povesteşte revista „Wired“, Graph Search a pornit în vara lui 2011. Rasmussen, în vârstă de 44 de ani, venise deja la Facebook din 2010, după ce ajunsese la Google.
Danezul din spatele Google Maps
Născut în Danemarca, Rasmussen a ajuns la Google în 2004 când gigantul online i-a cumpărat compania pentru a se folosi de cunoştinţele lui şi a fratelui său în privinţa hărţilor online. Google a început atunci lucrul la Maps, serviciul de hărţi online care este acum cel mai popular din lume. De asemenea, Rasmussen a mai muncit şi la Wave, un produs care nu a avut succes şi care se baza pe o combinaţie între conferinţe, e-mail şi mesagerie instantă. Wave a fost introdus în 2009, dar în 2010 a fost scos de pe piaţă ca un mare eşec.
„Cred că Facebook este o companie care apare o singură dată într-un deceniu“, a declarat Rasmussen când s-a mutat de la Google la Facebook pentru un cotidian australian. El a mărturisit că iniţial a primit la Facebook pur şi simplu funcţia de a veni şi de a vorbi cu cei din firmă, iar apoi, în funcţie de ideile propuse, urma să se ocupe de ele.
„Unul dintre motivele pentru care mă duc la Facebook este faptul că acolo sunt câţiva oameni cu care mi-a plăcut să lucrez şi care au fost la Google. Acest lucru este foarte atractiv“, a mai povestit atunci Rasmussen. Danezul nu este primul fost googler care ajunge la Facebook. Potrivit estimărilor, 20% din stafful reţelei sociale este format din foşti angajaţi şi ingineri Google.
La câteva luni după sosirea la Facebook, Rasmussen s-a întâlnit cu şeful Facebook în fostul sediul al companiei şi