Studioul olandez de arhitectură Universe Architecture plănuieşte să construiască prima casă din lume realizată integral din materiale făcute cu o imprimantă tridimensională.
Numită “The Landscape House”, aceasta va fi printată pe secţiuni folosind o imprimantă uriaşă D-Shape, care poate produce secţiuni uriaşe de 6 metri pe 9 metri, utilizând un mix de nisip şi agenţi de lipire. Foto „The Landscape House“ - prima casă imprimată gallery-link Foto Rodiolaria - cel mai mare lucru imprimat cu D-Shape gallery-link
Arhitectul Janjaap Ruijssenaars de la Universe Architecture va colabora pentru acest proiect cu inventatorul italian Enrico Dini, creatorul imprimantei D-Shape.
Olandezul a gândit casa folosinduse de modelul benzii Mobius. Aceasta este cunoscută ca o bucată de hârtie cu o proprietate interesantă: dacă mergi pe ea, traversezi fiecare parte a hârtiei fără să te opreşti vreodată, datorită formei interesante. Practic, banda Mobius are proprietate matematică de a nu fi orientabilă. Ea a fost descoperită de două persoane în mod independent: germanul August Mobius şi Johann Listig, în 1858.
Potrivit declaraţiilor arhitecţilor, oferite site-ului 3ders.org, casa va fi terminată în 18 luni. Conceptul ei a fost gândit de arhitect împreună cu artistul şi matematicianul Rinus Roelofs. Astfel, imprimanta D-Shape va crea volume care vor fi umplute cu ciment ranforsat. Acestea vor fi unite pentru a termina casa.
Janjaap Ruijssenaars spune că proiectul va fi un peisaj într-un peisaj. „Va fi pe coasta Irlandei. Locul este atât de frumos încât am vrut ca designul să reflecte natura. Peisajele sunt nesfârşite şi întrebarea noastră a fost dacă putem proiecta o casă care să nu aibă început sau sfârşit“, a mai spus arhitectul olandez.
Locuinţa va participa la concursul Europan, unul dedicat arhitecţilor şi designerilor tineri. Europan este organ