Ştim că există alimente-medicamente care ajută la scăderea colesterolului, la prevenirea diabetului sau a hipertensiunii. Mai puţin cunoscute sunt însă alimentele care hrănesc pielea din interior conferindu-i frumuseţe şi naturaleţe. Descoperiţi-le în continuare, deoarece sunt aliaţi puternici ai produselor cosmetice.
Primul pe lista alimentelor care contribuie la menţinerea tinereţii şi frumuseţii pielii este peştele. Acizii graşi omega 3, prezenţi mai ales în peşte oceanic şi fructe de mare, sunt renumiţi pentru protejarea inimii. Dar, mai nou, medicii dermatologi aduc în atenţia doamnelor, şi nu numai, proprietăţile benefice ale acestor acizi pentru piele. Mai exact, acizii omega 3 anihilează acţiunea radicalilor liberi, protejând astfel celulele cutanate de agresiuni şi încetinind procesul de îmbătrânire.
Zincul şi seleniul din peşte contribuie de asemenea la frumuseţea pielii. Zincul luptă contra problemelor cutanate precum acneea şi favorizează regenerarea celulelor. Seleniul constituie un oligoelement cu acţiune antioxidantă şi antiîmbătrânire.
Acizii graşi saturaţi sunt deosebit de importanţi pentru aspectul pielii. Privarea de acizi graşi conduce la deshidratarea accentuată a pielii. Un alt aliment care conţine acizi graşi de calitate este uleiul de măsline. Acidul linoleic prezent în acest ulei împiedică pierderea apei din celulele cutanate. Potrivit unui studiu din American Journal of Clinical Nutrition, femeile care includ frecvent în alimentaţie peşte şi ulei de măsline au mai puţine probleme cu deshidratarea şi lăsarea pielii comparativ cu cele care au o alimentaţie săracă în grăsimi de calitate.
Eliminarea toxinelor
Un veritabil prieten al pielii este ceaiul verde. El ajută la eliminarea toxinelor vinovate de aspectul tern şi obosit al tenului. Putem proba acest lucru aplicând comprese cu ceai verde pe zona c