Cu portete şi calendare cu chipul fostului conducător, câţiva nostalgici au ţinut să-i spună "Odihneşte—te în pace" de ziua sa. Ar fi împlinit 95 de ani Sursa: VLAD TEODORESCU
Un nostalgic aparte este Angheluţă Tudor. „Eu am să vă spun şi ce a făcut rău, în ultimii nouă ani de mandat, tovarăşul Ceauşescu”, şi scoate din buzunar o listă ca de cumpărături, din care turuie la foc automat cu unele poticneli pentru reîncărcat „muniţia”: „1. Dacă lăsa graniţele libere să poată lumea să plece, nu aveau nimic cu el. 2. Dacă erau caloriferele calde şi aveam gaze la aragaz, nu i se întâmpla nimic. 3. Dacă erau alimente în magazine şi nu erau cozi interminabile, nu aveau nimic cu el”. Aici, Angheluţă îşi aminteşte cum el, personal, a stat de multe ori la coadă, cu cartela în mână, pentru a cumpăra ulei, zahăr, ouă şi pâine. „4. Dacă nu demola sfinte locaşuri, cum ar fi biserici şi mănăstiri, nu avea nimeni nimic cu el”, încheie acesta listă de critici constructive aduse tovarăşului.
La capitolul „Aspecte pozitive” se descurcă parcă şi mai uşor, înşiruind pe nerăsuflate „metroul, case de locuit, de cultură şi de odihnă şi tratament, stadioane şi baze sportive”. Rosteşte totuşi, la final, mai puţin ideologic: „Dumnezeu să-l odihnească. Amin!”.
Dizident… comunist în ‚89!
La Revoluţie avea 22 de ani, era în armată. Îşi aminteşte că îi striga lumea să dea jos afişele cu Ceauşescu. „Şi nu le-am dat, parcă ştiam ce o să se întâmple, ce viaţă o să ducem”, îşi aduce aminte cel care a rămas anonim printre oratorii din cimitir.
Greşelile lui Ceauşescu: închiderea graniţelor şi frigul din apartamente
La mormântul lui Ceauşescu se fac şi se desfac partide
Anul acesta, la aniversarea zilei de naştere a lui Nicolae Ceauşescu, la mormântul său din cimitirul Ghencea I Civil s-au strâns vreo 15 – 20 de persoane. Asta dacă punem la socoteală şi cerşetorii, dar