Pînă pe 2 februarie, foarte mulţi dintre jucătorii Mioveniului au parte la Sinaia de cel mai dur cantonament al lor din ultimii ani. Iar cînd spunem asta ne referim în special la foştii jucători aduşi în vară de la FC Dani Coman, însă nici ceilalţi nu au prea multe „cuvinte de laudă“ despre ce fac în această perioadă la Sinaia. Toţi cei 28 de fotbalişti galben-verzi sînt însă conştienţi că numai cu o astfel de pregătire spartană pot face faţă unui retur de foc, în care echipa trebuie să obţină cît mai multe puncte, dar şi să se facă reconstrucţia pe care toată lumea o vrea.
La Sinaia, „ziua de muncă“ pentru jucătorii Mioveniului începe la ora 7, atunci cînd staff-ul tehnic dă trezirea pe holurile Motelului Naţional. Nu trec cu vuvuzela pe la fiecare uşă, ci doar ciocănesc la fiecare uşă, pînă cînd dinăuntru fotbaliştii răspund. Jucătorii nu au la dispoziţie decît 15 minute să se spele pe faţă, pe dinţi şi pe corp, pentru că, la 7.15, trebuie să fie jos în hol, deoarece se pleacă la primul antrenament. Nu-i aşteaptă nimeni cu maşina pornită şi încălzită, pentru că trebuie să meargă pe jos, pe o alee lîngă motel, unde o jumătate de oră fac înviorarea, alergînd 2-3 km şi făcînd şi alte exerciţii. Şi asta în timp ce afară e întuneric.
După ce se întorc la motel şi urcă în camere, la 8.30 se coboară la micul dejun, după care la 9.30 este programată şi o şedinţă cu antrenorii. Flavius Stoican le face o analiză a zilei precedente, în care le spune ce au făcut bine şi cine s-a descurcat mai bine, iar apoi le transmite ce îi aşteaptă în ziua respectivă. La 10.45 este programat cel mai greu antrenament al zilei: cel de pe Platoul de la Băşteni, acolo unde se fac acumulările propriu-zise, specifice cantonamentului de iarnă. Este un antrenament de o oră şi jumătate, epuizant, după care fotbaliştii au de ce se plî