Eficient agent antibacterian cu un conţinut bogat de minerale, oţetul de mere a fost utilizat ca produs alimentar şi medicament pentru tratarea oamenilor şi animalelor din cele mai vechi timpuri.
Băutură acrişoară şi uşor tulbure, oţetul de mere este folosit în majoritatea regiunilor ţării ca remediu popular în bolile specifice frigului şi sezonului rece.
„Oţetul de mere nu este numai un ingredient alimentar foarte folosit, dar are şi proprietăţi terapeutice semnificative, atâta vreme cât este utilizat cel natural, cu adaos de miere. Oţetul de mere este de ajutor în caz de migrene, de insomnii, este util în curele de slăbire, favorizează digestia şi funcţia hepato-biliară. În plus, acesta ajută la reducerea nivelului colesterolului, previne ateroscleroza şi menţine elasticitatea vaselor sangvine. În acelaşi timp, oţetul de mere stimulează imunitatea organismului şi are efect antibiotic”, declară medicul Ruxandra Constantina pentru adevarul.ro
Zeci de afecţiuni, tratate cu oţet de mere
Studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că oţetul de mere are numeroase beneficii şi ne scapă de numeroase boli care apar sau se accentuează în timpul sezonului rece. Printre afecţiunile care au fost tratate cu succes se numără: reumatismul, care se agravează la frig şi vânt; răcelile, frecvente iarna; indigestiile, care apar în număr mai mare iarna, din cauza faptului că frigul, pe de o parte, şi mâncarea bogată în calorii pe de altă parte, supun aparatul digestiv la eforturi suplimentare. Cu câteva linguri de oţet de mere putem scăpa şi de crizele biliare, de kilogramele în plus acumulate sau de micozele unghiilor.
Medicii mai spun că tot cu ajutorul oţetului de mere putem să depăşim momentele de oboseală cronică ce apar foarte frecvent la sfârşitul iernii, atunci când corpul şi psihicul încep să-şi epuizeze bateriile încă