de C. MIERLUŞCĂ
06 februarie 2013 22:31
1 vizualizare
A-A+ Cremă de mere
Se iau o jumătate kg de mere tăiate în bucăţi, 5 linguri de stafide, o linguriţă de suc de lămâie, puţină scorţişoară, coaja rasă de la 1/2 lămâie. La merele acre se adaugă o lingură de miere. Se face un piure cu mixerul din toate ingredientele. Se bate tare un dl de smântână şi se adaugă la cremă. Se decorează cu alune tocate şi cu stafide. Pentru variaţie, se pot adăuga fructe de sezon, tăiate în bucăţi.
Mere umplute
4 mere mari, o linguriţă zeamă de lămâie, dou[ linguri migdale măcinate, 3 curmale tăiate, o lingură stafide pisate, dou[ linguri smântână bătută. Pentru ornare, două mandarine sau o portocală.
Se taie merele în jumătăţi, se scoate miezul (peretele trebuie să aibă cel puţin 5 mm grosime) şi se ung cu zeamă de lămâie. Pulpa fructelor care a fost scoasă se toacă şi se amestecă cu celelalte ingrediente. Se umplu jumătăţile de mere cu compoziţia, se ornează cu feliile de mandarină sau de portocale şi se servesc imediat.
Lapte cu miere
Se iau dou[ felii de ananas, tăiate în bucăţi şi înmuiate în puţin lapte, dou[ linguri de miere, 1/4 lămâie fără coajă şi sâmburi, un gălbenuş de ou, puţin zahăr vanilat. Se face un piure cu mixerul din toate ingredientele şi se serveşte proaspăt.
Suc de banane
Se iau 3 banane tăiate în bucăţele, dou[ linguriţe de miere, zeama de la o jumătate de lămâie şi coaja de lămâie. Se face un piure din toate ingredientele, se adaugă tot atâta apă, când se serveşte.
Reţete după Ernstgünter "Hrana vie".. de C. MIERLUŞCĂ
06 februarie 2013 22:31
1 vizualizare
A-A+ Cremă de mere
Se iau o jumătate kg de mere tăiate în bucăţi, 5 linguri de stafide, o linguriţă de suc de lămâie, puţină scorţişoară, coaja rasă de la 1/2 lămâie. La merele acre se adaugă o lingură de miere.