Mircea Badea ar fi spus că „gura bate curul”, desigur dacă nu era vorba de Mugur Ciuvică colegul din echipa de trompetişti de la Felix TV. Aşa s-ar interpreta în termeni simpli, pe bordură în faţa blocului, lecţia pe care luat-o Ciuvică.
Diferenţa de putere între cel care pierde vremea în parcarea blocului şi comunicatorul public produce responsabilitatea cu care ar trebui să acţioneze cel din urmă. Când ai o astfel de putere provoci daune pe măsură.
Spaţiul public este murdărit de indivizi care nu înţeleg sau nu doresc să înţeleagă răul pe care îl fac. Indivizi care se comportă exact la fel şi pe maidanul de la marginea cartierului lor, unde aruncă nepăsători tot felul de gunoaie, fără să se gândească că alterează un loc în care s-ar putea juca copiii lor sau ai vecinilor. Vor face asta la nesfârşit, dacă nu păţesc nimic.
Când pleacă din curtea blocului şi ajunge pe sticla televizoarelor dobândesc o putere uriaşă care are potenţialul să producă un rău mult mai mare. Din acest motiv responsabilitatea care vine atunci când dobândesc această putere trebuie să fie mult mai mare. La fel trebuie să fie consecinţele.
Pentru cei care nu au aflat ştirea, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că Justiţia din România a procedat corect în cazul Mugur Ciuvică. Decizia CEDO a fost anunţată în 7 februarie 2013. Acesta pierduse în ţară procesul deschis de Traian Băsescu, după ce l-a acuzat în termeni foarte duri că a colaborat cu Securitatea.
Ciuvică nu a putut să demonstreze că informaţia prezentată de el este corectă şi nici că modul în care s-a exprimat era necesar din perspectiva interesului public. Pentru că nu şi-a dovedit acuzele şi pentru că s-a exprimat în spaţiul public într-un mod care a provocat daune, Ciuvică a fost pus la plată. La fel cum e amendat cel care abandonează gunoaie pe spaţiul verde şi poluează mediul. Judecătorii români au