În ceea ce mă priveşte, nu vă ascund faptul că mă enervez puţin atunci când văd scris în ziare "omul de afaceri Gheorghe Caruz". Şi asta pentru că Caruz nu este om de afaceri, din simplul motiv că ceea ce face el nu pot fi numite afaceri, ci cel mult învârteli.
Aia cu ferma de porci a fost o mare afacere, din moment ce autorităţile i-au închis-o acum un an. Dar constat că Caruz s-a repliat din mers, ca să zic aşa, punând pe picioare o nouă afacere. Iar asta cu îmbuteliatul de apă chioară şi vândută apoi pe post de apă minerală (mă rog, carbogazoasă, de masă) miroase chiar mai urât decât aia cu carnea de porc. Măcar la aia cu carnea de porc Caruz făcea ceva: creştea porcii de mici, îi tăia la maturitate, tranşa carnea, o procesa printr-un proces de producţie, o ambala, după care o punea pe piaţă. Mă, ceva-ceva tot făcea: transforma porcul în caltaboşi! Că în Brăila puţea de îţi cădea părul de pe picioare, asta era altă treabă, mai exact a Gărzii de Mediu.
Dar acum, cu apa de la robinet, spuneţi-mi şi mie ce face marele om de afaceri Gheorghe Caruz? Împinge apa de la robinet către fraieri, după ce în prealabil îi bagă nişte bule în cur. Şi din 1.000 de litri (1 metru cub) de apă chioară, pe care plăteşte 4 lei la CUP Dunărea, el face 2.000 de pet-uri la jumătate de apă cabogazoasă, pe care le comercializează cu 1,3 lei bucata. Unde-i priceperea managerială în toată acestă învârteală, că afacere nu pot să îi spun? Ce mare geniu trebuie să fii ca să bagi bule în apa de la robinet şi să o vinzi apoi cu un adaos cât casa? Hai, sifon, că n-om fi toţi chiar proşti!
În ceea ce mă priveşte, nu vă ascund faptul că mă enervez puţin atunci când văd scris în ziare "omul de afaceri Gheorghe Caruz". Şi asta pentru că Caruz nu este om de afaceri, din simplul motiv că ceea ce face el nu pot fi numite afaceri, ci cel mult învârteli.
Aia cu fer