de C. MIERLUŞCĂ
19 februarie 2013 23:30
10 vizualizari
A-A+ Cele mai multe vegetale sunt tratate cu erbicide şi pesticide care pot fi eliminate în mare parte prin trei metode:
APA CU OŢET
Fructele se vor spăla în mod obişnuit sub un jet de apă şi se vor clăti cu apă şi oţet de mere.
Se umple un bol mare de salată cu apă în care se va turna o lingură de oţet de mere pentru fiecare litru de apă. Lăsaţi legumele sau fructele în apă 5 minute `i le curăţaţi apoi cu o perie curată.
In cazul cartofilor, morcovilor sau păstârnacului le pute\i curăţa folosind o perie curată.Clătiţi apoi temeinic ,sub un jet de apă rece.
BICARBONAT DE SODIU
Puneţi vegetalele ^ntr-un castron cu apă în care aţi adăugat trei-patru linguriţe de bicarbonat de sodiu. Lăsaţi-le timp de câteva minute şi apoi le clătiţi cu un jet de apă.Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit şi la curăţarea frigiderului pentru a vă scăpa de mirosurile neplăcute.
APARAT CU APĂ ACTIVĂ
O soluţie tehnică pentru a elimina din pesticide este un aparat disponibil de puţin timp pe piaţă,care foloseşte aşa-numita apă activă ce degradează pesticidele de pe suprafata vegetalelor şi le transformă în substanţe inofensive.
Pesticidele şi poluanţii de pe alimente nu se elimină doar prin simpla curăţare a acestora în apă.. de C. MIERLUŞCĂ
19 februarie 2013 23:30
10 vizualizari
A-A+ Cele mai multe vegetale sunt tratate cu erbicide şi pesticide care pot fi eliminate în mare parte prin trei metode:
APA CU OŢET
Fructele se vor spăla în mod obişnuit sub un jet de apă şi se vor clăti cu apă şi oţet de mere.
Se umple un bol mare de salată cu apă în care se va turna o lingură de oţet de mere pentru fiecare litru de apă. Lăsaţi legumele sau fructele în apă 5 minute `i le curăţaţi apoi cu o perie curată.