Înainte de Dragobete, în librării puteți găsi cărți de dragoste pentru toate gusturile, de la romane de duzină la capodopere
Între Valentine’s Day şi Dragobetele care se apropie cu paşi repezi este cea mai bună perioadă pentru poveşti de dragoste. Unii le trăiesc, alţii le citesc… Iar oferta editurilor e pentru toate gusturile, de la romane clasice, la romane moderne, unele de duzină, altele care au intrat sau stau să intre în marea literatură.
Cum iubirea e tema care a încins de-a lungul vremii condeie şi mai nou tastaura computerului, poveştile s-au adunat mii şi mii, iar să le alegi pe cele mai frumoase e o misiune imposibilă. Şi totuşi, mai mult decât orice, literatura de dragoste întinde capcane, iar sărbători importate precum Valentine’s Day, cu inimioare colorate inspiră la romane siropoase. În acest peisaj dens, editurile oferă şi... dragoste de calitate.
Un scriitor important al începutului de secol XX, după scrierile căruia s-au făcut filme celebre, Stefan Zweig este o alegere potrivită. Fie că vă opriţi la „Douăzeci şi patru de ore din viaţa unei femei”, publicată la Humanitas Fiction, fie că citiţi primul text, „Scrisoare de la o necunoscută”, din antologia „Şapte poveşti de dragoste”, veţi descoperi o lume a iubirii obsesive care vă va cuceri de la primele pagini.
„O iubire imposibilă” este tot o propunere a Humanitas Fiction, un roman contemporan, semnat de Kaya de Vos, a cărui acţiune se petrece în misterioasa Florenţa, unde o studentă se îndrăgosteşte de un bărbat fără trecut, misterios şi fascinant, apărut de niciunde.
Şi Polirom aduce o poveste ce nu trebuie ocolită, „Nadja”, de André Breton. Nu e doar istoria personală unui tânăr care vede pe o stradă din Paris o femeie şi se îndragosteşte de ea, ci este şi o carte care a marcat suprarealismul.
Amoruri imposibile
„Şapte poveşti de dragoste”, volum realizat de Nem