„Furnisor al Curţii regale“, cramele Rhein&Cie de la Azuga sunt locul unde se produce vin spumant după metoda champenoise încă din 1892. În anexele pivniţelor există şi un mic muzeu, cu reclame din ziarele epocii, adevărate poezii care îmbiau la răsfăţul cu o sticlă de Rhein. Pe atunci, delicatul spumant se bea doar din cupe de cristal
Cramele din Azuga au fost fondate în 1892 de către un german al cărui nume este purtat şi astăzi de crame. Recunoaşterea oficială a spumantului Rhein Extra a venit încă din 1906, când acesta a obţinut cea mai mare distincţie la “Expoziţia Generală Română”.
„Firmă serioasă şi perfect specializată“, la expoziţia din 1934 repurta un alt succes, iar producătorii se lăudau cu faptul că la standuri a fost aceeaşi şampanie ca în comerţ, astfel că „un dejun, o recepţie, un supeu terminate cu o cupă de şampanie Rhein vă vor da renumele distincţiei şi al rafinamentului modern“.
În acea perioadă, spumantul Rhein Extra era privit ca singura marcă “superioară, indigenă şi naturală”, fiind produs după sistemul francez, champenoise. În 1920, Rhein Extra a devenit spumantul oficial al Curţii Regale şi s-a confundat cu momentele importante ale regalităţii, fiind servit în cadrul ceremoniei de încoronare a Regelui Ferdinand I de la Alba Iulia, în 15 octombrie 1922.
„Când răsună pocnetul primei sticle desfundate, când cupele de cristal se umplu şi când luminile încep să-şi tremure reflexul în sclipirile minunatului lichid auriu, întreaga atmosferă se însufleţeşte, inimile se deschid, buna dispoziţie se propagă“, sună una dintre reclamele savuroase din ziarele epocii. .
Ca şi acum, un argument decisiv pentru produsele concurente era preţul. „Rhein Extra este favorita cunoscătorilor, şampania preferată toţi de acei cari au băut-o în renumitele restaurante şi localuri de petrecere şi au rămas surprinşi că şampania Rhein Extra,