Niciun cadru medical nu mai doreşte funcţii de conducere la secţia pediatrie din Spitalul Judeţean Buzău, după destituirea medicului şef şi asistentei şefe din cauza copiilor legaţi. După sancţiunile transmise de autorităţi şi demisia directorului medical, situaţia în Spital este tensionată, spune liderul Sanitas Buzău, Mariana Munteanu.
Conducerea sindicatului Sanitas al cadrelor medicale s-a declarat solidară cu angajatele pedepsite şi vrea să acorde un ajutor financiar pentru cele două colege care s-au ales cu salariul diminuat. Sindicaliştii din Sanitas Buzău spun că sancţionarea celor patru angajate, care este mult prea dură în raport cu gravitatea faptelor, produce în prima fază efecte mai ales la nivelul moralului. „Măsurile luate ca pedepse pentru colegii noştri au fost destul de aspre pentru vina lor de a nu fi respectat nişte proceduri, nişte semnături în nişte registre”, spune Mariana Munteanu.
Sindicaliştii din Sanitas recunosc că scandalul are şi urmări pozitive, în primul rând prin instituirea unor proceduri noi de contenţionare a copiilor bolnavi. „Această metodă se foloseşte în beneficiul bolnavului, astfel încât să nu îşi facă rău singur sau să nu i se întâmple mai rău decât la momentul venirii la noi. Un copil care îşi poate smulge branula, un copil opărit care îşi poate trage pansamentul sau un bolnav cu un accident vascular este necesar să fie contenţionat dar aceasta nu este o metodă de pedeapsă, este o metodă terapeutică", mai spune Mariana Munteanu.
În ceea ce priveşte copiii care provin din centrele de plasament, spitalul pregăteşte un protocol prin care recomandă conducerii DGASPC Buzău să delege un asistent social, pe durata internării, care să-i supravegheze pe micuţii bolnavi.
Conducerea sindicatului Sanitas s-a mai arătat dispusă să sprijine financiar colegele care s-au