Specialistii spun ca multe dintre alimentele care se gasesc in bucatarie sunt superioare medicamentelor in cazul anumitor dureri. Iata zece dintre acestea, conform cosmopolitan.ro.
Usturoi - contra durerilor de urechi
O doza de 2 picaturi de ulei de usturoi caldut administrat in ureche de doua ori pe zi, timp de cinci zile, poate elimina infectiile urechii mai rapid decat unele medicamente, spun expertii de la scoala de medicina din cadrul University of New Mexico.Ingredientele active ale usturoiului (germaniu, seleniu si compusi sulfurici) sunt toxici pentru mai multe tipuri de bacterii care provoaca o astfel de infectie.Pentru a obtine ulei de usturoi se pun 3 catei de usturoi zdrobiti intr-o jumatate de ceasca de ulei de masline extravirgin infierbantat, timp de doua minute, se filtreaza printr-o bucata de tifon si se tine la frigider timp de doua saptamani, spune medicul Teresa Graedon, coautor al cartii "Best Choices From The People`s Pharmacy". Inainte de utilizare, uleiul de usturoi se incalzeste usor.
Ghimbir - contra durerilor musculare
In cadrul unui studiu realizat de o echipa de cercetatori danezi, voluntarii cu dureri musculare au introdus in dieta lor zilnica o anumita doza de ghimbir.
In doua luni, 63% dintre acestia au remarcat ca nu mai au dureri mari de muschi sau la incheieturi, ca nu au mai suferit din cauza inflamatiilor si nici nu s-au simtit intepeniti.Expertii spun ca ghimbirul contine gingeroli, care previn producerea hormonilor care declanseaza durerea. Se recomanda o doza zilnica de 1 lingurita de ghimbir uscat sau 2 lingurite de ghimbir proaspat adaugat in mancare.
Cuisoare - contra durerilor de dinti
Persoanele care nu pot ajunge imediat la dentist pot mesteca cuisoare daca au dureri de dinti sau un abces. Efectul anestezic poate dura pana la doua ore, sustin cer