de C. MIERLUŞCĂ
26 februarie 2013 22:22
1 vizualizare
A-A+ Comparaţia între cele două este: ambele au aceeaşi cantitate de calorii. Untul este uşor mai bogat în grăsimi saturate: 8 grame comparativ cu 5 grame pe care le are margarina.
A folosi margarină în loc de unt poate creşte cu 53% riscul de îmbolnăviri coronariene la femei, conform unui recent studiu de la Universitatea Harvard.
Untul este mult mai bun decât margarina şi îmbunătăţeşte savoarea altor alimente. Untul a existat de secole, în timp ce margarina are mai puţin de 100 de ani. Margarina este foarte bogată în acizi graşi, despre care s-a descoperit că sunt foarte dăunători pentru organism şi guvernele au început s-o interzică. Riscul este crescut pentru bolile coronariene. Creşte colesterolul total, mai ales cel rău şi micşorează colesterolul bun. Creşte de 5 ori riscul de cancer. Scade imunitatea organismului. Margarinei îi lipseşte o moleculă pentru a fi plastic. Margarina este o substanţă hidrogenată care modifică structura moleculară a substanţelor. Lăsaţi mai mult timp, chiar şi un an de zile în frigider şi nu veţi observa nicio modificare în compoziţie. Nu vor apărea niciun fel de microorganisme, pentru că este aproape numai plastic. Dacă luăm o bucată de margarină şi o punem pe grătar sau într-o tigaie ca să prăjim carne, va ieşi un fum negru.
Aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră!. de C. MIERLUŞCĂ
26 februarie 2013 22:22
1 vizualizare
A-A+ Comparaţia între cele două este: ambele au aceeaşi cantitate de calorii. Untul este uşor mai bogat în grăsimi saturate: 8 grame comparativ cu 5 grame pe care le are margarina.
A folosi margarină în loc de unt poate creşte cu 53% riscul de îmbolnăviri coronariene la femei, conform unui recent studiu de la Universitatea Harvard.
Untul este mult mai bun decât margarina şi îmbunătăţeşte savoarea altor a