Identitatea celui care va fi ales în locul lui Benedict al XVI-lea de către cardinalii reuniţi în conclav rămâne în continuare învăluită în mister, însă sunt câteva nume de “papabili" care circulă deja în culisele Vaticanului, subliniază agenţia France Presse, care face o scurtă prezentare a nouă dintre potenţialii succesori ai papei. Sursa: Reuters
Angelo Scola (72 de ani, italian): Numit în postul cheie de arhiepiscop de Milano de către Benedict al XVI-lea după ce a fost patriarh al Veneţiei, el este citat de mai mulţi ani ca unul din candidaţii cel mai bine plasaţi. Apropiat al papei, a creat o revistă, “Oasis", pentru dezvoltarea dialogului cu islamul. Conservator, fost militant al mişcării “Comuniune şi libertate", îi lipseşte carisma şi este destul de izolat în mijlocul a 28 de cardinali electori italieni, scrie agenția franceză, preluată de Agerpres.
Gianfranco Ravasi (71 de ani, italian): Înflăcărat “ministru" al culturii în timpul lui Benedict al XVI-lea, el a lansat cu sprijinul papei “Curtea neamurilor", pentru dialogul cu necredincioşii. Unul dintre primii cardinali cu cont de Twitter, el a încercat mereu să arate că mesajul creştin este unul modern. Deschis şi mediatic, el are o imagine de mare intelectual. A fost desemnat predicator în timpul Postulului Paştelui catolic în acest an, iar papa Benedict al XVI-lea şi-a exprimat dorinţa ca el să fie “recompensat" pentru calitatea predicilor.
Peter Erdo (60 de ani, ungur): Arhiepiscop de Budapesta, Peter Erdo, preşedinte al Congresului conferinţelor episcopale din Europa (CCEE) din 2006, deja “papabil" în 2005, a fost făcut cardinal la 51 de ani în 2003 de Ioan Paul al II-lea. Apreciat în Europa, el a fost unul din primii care deschis calea creării unei universităţi sub comunism.
Christoph Schonborn (68 de ani, austriac): Arhiepiscop de Viena, într-o ţară unde cont