Două echipe de elevi de la Colegiul Tehnic “Petru Poni” şi-au prezentat, în faţa unei echipe formate atât din profesori, cât şi din manageri ai unor firme din oraş, propriile planuri de afaceri.
În concurs au intrat cele două firme de exerciţiu din şcoală. “Splend ‘Or” şi “Sprint Service”, fiecare cu planul său de extindere al unei afaceri care, până acum, a mers “ca pe roate”, cel puţin pe hârtie.
Firma “Splend ‘Or” este înfiinţată de elevi ai clasei a XI-a B, coordonaţi de profesoara Simona Stolnicu, care sunt şi manageri, şi angajaţi. Firma este specializată în organizarea de evenimente şi a prezentat un plan de extindere a afacerii exploatând sectorul afacerilor pentru copii. Cea de-a doua firmă, manageriată de elevii de la clasa a XII-a G, conduşi de profesoara Cristina Juravle, are ca obiect de activitate un service auto, care doreşte să-şi extindă activitatea deschizând şi un restaurant în incinta service-ului, astfel încât clienţii să poată lua masa în timp ce aşteaptă să li se rezolve problemele cu maşina. Prezentarea planului de afaceri a fost făcută în faţa unui juriu format din profesori de specialitate, care nu au avut, însă, firme în concurs, Adina Curpăn, Cristina Căescu şi Maria Nichita, dar şi din oameni care conduc afaceri cu restaurante reale: Costache Bordei, administrator al SC Grup Royal SRL, Loredana Andrici, reprezentant al Restaurantului “Hotel Roman”, şi Maria Aniţei, care manageriază restaurantul “Bradul”.
Prezentarea planului de afaceri de către elevi a fost urmată de adevărata încercare. Oamenii de afaceri au pus elevilor întrebări concrete, arătându-le atât punctele în care afacerea lor “scârţâie”, cât şi soluţii alternative pentru remedierea problemelor.
“Întâlnirea a fost deosebit de constructivă şi s-a transformat într-un dialog real, profitabil atât pentru elevi, care au avut enorm de învăţat de