Studiile au demonstrat, încă o dată, că dieta mediteraneană oferă mari beneficii sănătăţii noastre. „The Guardian“ a alcătuit o listă cu reţete gustoase şi sănătoase pe care le poţi încerca la prima cină în familie.
Pulpă de miel cu măsline negre
Măslinele picante pot fi introduse între straturile pulpei de miel. Se serveşte cu pâine crocantă sau cu must. Gramajele sunt pentru şase porţii.
100 grame de făină condimentată
6 linguri de ulei de măsline
3 cepe mari, tăiate în felii subţiri
2 frunze de dafin
400 grame de cartofi, tăiaţi bucăţi
4 morcovi, tăiaţi cuburi
1 legătură de ţelină, tăiată cuburi
4 căţei de usturoi, 3 tăiaţi felii subţiri, al patrulea tocat mărunt
3 linguri de pastă de tomate
350 mililitri de vin alb sec
800 mililitri supă de pui
80 grame măsline negre, cu sâmbure
1 crenguţă de rozmarin proaspăt
Sare şi piper negru proaspăt măcinat
Sucul şi coaja rasă fin de la două lămâi
Un mic buchet de frunze de pătrunjel, fără tulpini, tocat mărunt
Se încălzeşte cuptorul la 160 de grade Celsius. Mielul se trece prin făină. Se pun patru linguri de ulei într-o tigaie mare şi, pe un foc de nivel mediu spre mare, se pun pulpele de miel unele lângă altele, înainte de a le aşeza deoparte pe o farfurie.
Se adăugă restul de ulei în tigaie, se reduce focul la mediu-scăzut şi se căleşte uşor ceapa cu frunzele de dafin, amestecând din când în când, aproximativ 15 minute. Se adaugă cartofii, morcovii şi ţelina, se amestecă timp de cinci minute, apoi se adaugă usturoiul felii şi pasta de tomate, şi se călesc pentru un minut.
Se toarnă vinul, se lasă să fiarbă pentru câteva minute, apoi se toarnă în supa de pui. Se aduce la foc mic, iar mielul pe pune în tavă împreună cu măslinele, rozmarinul, sarea şi piperul negru măc