Sud-africanii sunt si ei victimele scandalurilor carnii falsificate. La doar trei zile dupa ce au aflat ca in hamburgeri ar exista carne de magar sau bivol, iubitorii de carne au primit o noua lovitura.
De aceasta data este vorba despre gustarea "biltong", carne uscata la aer, care n-ar fi chiar atat de "salbatica" pe cat spune reclama de pe pachet, scrie Reuters.
O echipa de cercetatori de la Universitatea Western Cape a testat 146 de mostre de biltong de la principalii comercianti si micii macelari din Africa de Sud. Desi toate pachetele etichetate "carne de vita" erau corecte, 90% din pachetele etichetate a contine carne de Kudu, o antilopa cu coarne incolacite, contineau, de fapt, cal, porc, vita, girafa sau chiar cangur.
Mai mult, biltong-ul de zebra contine zebra de munte, o specie pe cale de disparitie.
Biltong este o gustare constand in bucati de carne uscate la aer, din vanat sau animale crescute in fermele de vanat. Sud-africanii iubesc aceasta gustare deoarece se crede ca este un snack sanatos si fara grasimi.
Saptamana aceasta, s-a dovedit ca doua treimi din hamburgerii si carnatii din Africa de Sud contin carne de magar, bivol de apa si alte ingrediente neconventionale.
Sud-africanii sunt si ei victimele scandalurilor carnii falsificate. La doar trei zile dupa ce au aflat ca in hamburgeri ar exista carne de magar sau bivol, iubitorii de carne au primit o noua lovitura.
De aceasta data este vorba despre gustarea "biltong", carne uscata la aer, care n-ar fi chiar atat de "salbatica" pe cat spune reclama de pe pachet, scrie Reuters.
O echipa de cercetatori de la Universitatea Western Cape a testat 146 de mostre de biltong de la principalii comercianti si micii macelari din Africa de Sud. Desi toate pachetele etichetate "carne de vita" erau corecte, 90% din