Nu suntem noi tare obişnuiţi cu cremele pe post de supă dar socotesc aşa: decât să n-ai habar, mai bine să încerci, că poate-ţi place. Găsiţi aici reţeta unei crème de rădăcinoase ce merită făcută măcar o dată. Apoi mai vedeţi.
Curăţaţi legumele (două rădăcini de pătrunjel, o ţelină medie, doi păstârnaci, o ceapă şi doi căţei de usturoi) şi puneţi-le la fiert în apă cu puţină sare. Când constataţi că-s fierte, scurgeţi apa de pe ele dar nu în chiuvetă ci într-un vas. Pasaţi legumele cu un blender şi adăugaţi apă peste ele, treptat, până obţineţi consistenţa pe care o doriţi.
Puneţi o linguriţă de unt şi trei de smântână dulce în cremă şi amestecaţi bine. Mai puneţi sare, dacă-i cazul. Pregătiţi brânza, adică amestecaţi-o bine cu merişoare mărunţite cu cuţitul. Aşezaţi brânza pe cruton şi gata, aveţi o cremă fensi-şmensi ca arătare, gustoasă ca gustare şi destul de hrănitoare.
CITIȚI ȘI: Rețetele lui Adi Hădean. Pui cu sos de merişoare
Despre Adi Hădean
"Am 36 de ani. Am profitat la maximum de experienţele mele din ultimii 30 de ani şi mi-am învăţat bine lecţiile. Ştiu ce am de făcut în fiecare zi pentru ca viaţa mea să fie aşa cum îmi doresc şi pentru a putea merge la culcare cu un zâmbet pe faţă. Am început să lucrez în radio la 17 ani şi am continuat să le vorbesc oamenilor despre lume, viaţă, veselie şi muzică timp de 13 ani.
Am început să fac emisiuni pentru televiziune în anul 2002 şi de atunci am livrat show-uri culinare pentru Antena 1, Euforia TV, TVR , Trilulilu (proiectul Cook’nRolla, premiat la scurtă vreme de la debut) şi o serie de televiziuni locale. Am scris sute (poate peste 1000, cine mai stă să numere?) de articole în cotidiane, săptămânale şi reviste şi am publicat prima mea carte în 2003. După ce m-am retras din presă am lucrat în marketing, mai întâi ca specialist marketing şi apoi ca brand manager în industria alime