Solicitările tuturor federaţiilor din România privind bugetul pe 2013 nu au putut fi onorate în totalitate de Ministerul Tineretului şi Sportului, aşa încât majoritatea forurilor sportive au obţinut mai puţin bani decât în 2012. Au fost, însă, şi federaţii care au primit un buget mai mare decât cel alocat anul trecut.
La sediul Ministerului Tineretului şi Sportului a avut loc şedinţa pentru împărţirea banilor pe 2013 pentru federaţiile sportive din România. Oficialii ministerului au avut o misiune destul de dificilă, având în vedere că bugetul total de care au dispus a fost de 63 de milioane de lei pentru cele 63 de federaţii existente. La aceasă întrunire au participat toţi preşedinţii celor mai importante foruri sportive din ţara noastră.
Criteriul în funcţie de care s-au împărţit banii a fost performanţa. Astfel, federaţiile care au avut anul trecut rezultate notabile, au primit mai mulţi bani decât în 2012. „În prima grupă valorică se vor afla cele care au avut participări la Olimpiade. Acestea vor primi acelaşi buget ca şi anul trecut, iar cele care s-au întors cu medalii vor primi un bonus. În a doua grupă se află federaţiile olimpice care nu au calificat sportivi, cum sunt voleiul, baschetul, tirul cu arcul şi care vor suferi diminuări ale bugetului de până la patru la sută”, a spus secretarul de stat Carmen Tocală.
Criteriul ales pentru împărţirea banilor a stârnit nemulţumiri în mai multe tabere. Astfel, preşedintele FR Scrimă, Ana Pascu, a fost contrariată că federaţii care nu au obţinut nicio medalie la Londra au primit buget asemănător cu forul de scrimă. „Am o nedumerire, aceeaşi ca şi anul trecut. Nu înţeleg cum federaţii care nu au câştigat nici o medalie la Londra primesc un buget egal cu cel al scrimei sau chiar mai mare”, a spus Pascu, referindu-se la FR Lupte şi FR Kaiac Canoe. La fel de nemulţumit a fost şi preşedintele FR Handba