Domnul Emil Părău, administratorul SC Comexim R Lupeni, poate răsufla uşurat. Prin recunoaşterea şi înscrierea în registrul de specialitate a două produse tradiţionale fabricate de firma sa a trecut peste ce e mai greu. Acum, rămâne de văzut cum le vor aprecia consumatorii.
Conform zicalei
încercarea moarte n-are, administratorul societăţii lupenene s-a conformat indicaţiilor venite de la directorul general al Direcţiei Generale de Industrie Alimentară (Serviciul Politici de Calitate) şi a refăcut documentaţia anexată cererii prin care solicita înregistrarea şi atestarea a două produse tradiţionale fabricate de lucrătorii săi: cârnaţi afumaţi din carne de oaie "Straja" şi "Păsat momârlănesc".
Dacă reveniţi asupra
a ceea ce am scris acum o lună şi ceva veţi vedea că, în acest caz, a fost vorba mai mult de ifosele domnului Viorel Morărescu de la conducerea direcţiei numite. Acesta s-a făcut foc şi pară când a citit că, pe cele cinci cereri de atestare de pe biroul său, apare numele celui pe care el l-a înlocuit în funcţie. Ceva de genul, bine, măi, subalternii mei ăştia din Hunedoara, dar chiar aşa? Să nu ştiţi voi cine vă e noul şef?
Dacă, până la urmă,
a fost nevoit să aprobe trei cereri şi să tradiţionalizeze produsele, asta s-a datorat unei intervenţii politice de ultim moment. Cum, în cazul celor de la Comexim, nimeni nu a băgat pile atunci, patronul a refăcut documentaţia şi a revenit. Ca unul care am văzut şi atunci şi am trecut şi acum peste documentaţie, pot spune că schimbarea nu e mare. În afara faptului că sunt menţionate reţetele produselor în cauză, altceva mai deosebit nu apare în hârtii. Aşa că e clar că, uneori,operaţiunea de atestare mai depinde şi de cheful în care-i găseşti pe măriile lor de la Bucureşti.
Cu acestea două
recent înregistrate în Registrul de atestare a pr