Charlie Chaplin a fost zărit pe străzile Capitalei. A înaintat în vârstă, dar este la fel de vioi ca pe vremea când aprindea luminile oraşului în amintirea unei florărese oarbe. Bucuria revederii cu marele actor este opera lui Alexandru Grădinescu, 86 de ani, din Bucureşti, care intră în pielea personajului Charlot de peste 30 de ani. Charlie Chaplin a fost zărit pe străzile Capitalei. A înaintat în vârstă, dar este la fel de vioi ca pe vremea când aprindea luminile oraşului în amintirea unei florărese oarbe. Bucuria revederii cu marele actor este opera lui Alexandru Grădinescu, 86 de ani, din Bucureşti, care intră în pielea personajului Charlot de peste 30 de ani.
O barieră de taxiuri pirat străjuieşte intrarea în Centrul Istoric al Bucureştiului. Zona de refulare pentru fauna umană a acestui colţ de oraş, cotropit de shaorme, bodyguarzi petrecăreţi puşi pe harţă şi-a ascuns menirea iniţială în visurile câtorva artişti ambulanţi. Dacă tot vacarmul ăsta s-ar opri, dacă ne-am aşeza pe treptele vetuste ale unei case a cărei vârstă se pierde undeva prin-tre jobene şi crinoline, iar timpul şi-ar frâna goana dementă? “Good evening, my dear! Good evening, mr Chaplin!”. Cu paşi mici şi repezi, învârtind în mână celebrul său baston, salutând cu o rigoare britanică, Charlie Chaplin de Bucureşti defilează prin centru stârnind uimirea copiilor şi zâmbetele adulţilor.
De profesie, economist
Alexandru Grădinescu dă viaţă personajului Charlot care a uluit o lume întreagă. “Eu sunt la bază economist. Acum 30 de ani, regizorul Gheorghe Vitanidis mi-a spus că semăn foarte mult cu Charlie Chaplin. Interesul meu s-a tre-zit pe loc”, ne-a mărturisit acesta. I-a vizonat filmele, a petrecut zile în şir în faţa oglinzii repetând mişcările şi mimica marelui artist. “Prima recuzită am împrumutat- o de la Teatrul Naţional: mustaţa şi gambeta. Apoi mi-am croit costumul, iar bast