Mierea apicultorilor de pe Valea Barcăului şi fructele uscate din zonă sunt promovate, în zilele următoare, la cel mai mare târg de produse alimentare din Marea Britanie, care începe duminică la Londra.
Miere cu hribi, miere cu cafea, prune uscate umplute cu sâmburi de nuci, miere cu scorţişoară. Sunt doar câteva dintre bunătăţile din Sălaj ce se afla în zilele următoare la standul României de la IFE 2013 London, cel mai mare târg de produse alimentare din Marea Britanie. Judeţul nostru va fi reprezentant la târg de intreprinderea socială deschisă în 2010 de Fundaţia Agapis la Valcău de Jos, intreprindere care valorifică şi promovează produsele apicole şi fructele producătorilor de pe Valea Barcăului. Potrivit directorului executiv al fundaţiei, Alin Prunean, târgul se desfăşoară în perioada 17 – 20 martie, intreprinderea din Valcău împărţind acelaşi stand cu Asociaţia pentru promovarea alimentului românesc.
Alin Prunean spune că, pe lângă produsele deja consacrate ale intreprinderii, duce la târgul de la Londra şi mierea cu hribi, care nu a fost lansată încă pe piaţă. Nu va lipsi, evident, produsul exclusivist „The Art of DAR”, pus în vânzare la preţul de 365 de euro.
„Încercăm, de asemenea, să intrăm pe piaţa din Marea Britanie participând la câteva întâlniri, în afara târgului, cu oameni de afaceri de acolo şi cu personalităţi britanice”, ne-a mai spus intreprinzătorul înainte de a porni spre Londra.
Alin Prunean nu „vânează” pentru delicatesele de pe Valea Barcăului doar piaţa din Marea Britanie. Zilele acestea, cu ajutorul regizorului care a făcut filmul de prezentare a produsului „The Art of DAR”, mierea din Sălaj va ajunge până în îndepărtatul Dubai, unde ar putea ajunge pe masa magnaţilor petrolului din ţara arabă.