de Alexandra CHEŞCU
17 martie 2013 23:09
2 vizualizari
A-A+
Dacă ar fi să facem un mic calcul, am ajunge la concluzia că săptămână de săptămână, lună de lună, o mare parte dintre banii noştri se duc pe mâncare. Cea fără de care nu avem cum să trăim şi care trebuie să fie de calitate pentru a ne garanta întrucâtva că avem mai multe şanse la o viaţă sănătoasă şi lungă. Calitatea şi prospeţimea sunt cele două aspecte de mare însemnătate ale alimentelor. Cu toate acestea, în ciuda preţului relativ ridicat al mâncării noastre, cum - necum, ajungem să observăm că ea ajunge să se strice în frigider, fiind nevoiţi să o aruncăm. În ultimii ani, criza şi împuţinarea banilor i-au transformat pe mulţi dintre europeni în adevărate surse de creativitate în încercarea de a preveni sau măcar micşora cantităţile de mâncare care iau săptămânal drumul gunoiului. În cele ce urmează, vă propun câteva soluţii pentru a evita toate acestea.
* reorganizează frigiderul - un frigider ordonat ne asigură că nu uităm de unele alimente care ajung în spatele rafturilor. "Specialiştii" ne sfătuiesc să ne curăţăm frigiderele săptămânal şi să păstrăm la vedere jumătăţile de ceapă, resturile de paste şi alte "rămăşiţe", pentru a avea la timp grijă de ele.
* porţii mai mici de mâncare - chiar dacă timpul nostru este limitat, deci nu avem destulă vreme pentru gătit, este bine ca atunci când preparăm ceva de-ale gurii să o facem în aşa fel încât să ne ajungă pentru cel mult două zile. Asta ca să nu riscăm să ne plictisim de mâncare, s-o aruncăm în frigider şi să uităm de ea până se strică
* cumpărături mai dese - deşi există familii care fac aprovizionarea săptămânal, aceasta nu este cea mai bună idee, pentru că, mai ales în cazul legumelor şi fructelor, acestea nu rezistă atât de mult pe cât ne-ar plăcea nouă să o facă. Mai multe opriri scur