Muşchiuleţ de porc cu trei arome şi garnitură de legume
Ingrediente:
sare
piper boabe negru şi roz 10 g
cimbru uscat 5 g
boia de ardei dulce 10 g
fulgi de chili 5 g
miere 3-4 linguri
lămâie 2 bucăţi
ulei floarea soarelui 100 g
ulei de măsline virgin 100 g
ulei de măsline extravirgin 50 g (sticla cu pulverizator)
ciuperci proaspete mici 200 g
fenicul 1 buc (aprox. 150 g)
morcov 1 buc
brocoli 1 buc
roşii coapte 2 buc
căţei usturoi 3-4 buc
busuioc verde 2-3 fire
apă 4 l
muşchiuleţ de porc – 2 bucăţi – de 400gr fiecare
vin roşu demisec 1 sticla 750 ml
Timp de preparare: 50 min
Menţiuni legate de preparare: cuptorul trebuie preîncălzit.
Mod de preparare:
Muşchiuleţii de porc se fasonează îndepărtându-se toate pieliţele şi grăsimea. Se taie în 3 fâşii pe lungime începând de la 3-4 cm de capătul subţire, se masează fiecare fâşie cu puţin ulei de floarea soarelui. Una din fâşii se condimentează cu sare şi un amestec din piper boabe negru şi roz şi cimbru uscat zdrobite în mojar. A doua fâşie se condimentează cu sare, boia de ardei dulce şi fulgi de chili. A treia fâşie se unge cu pensula cu un amestec format din 3-4 linguri de miere, coajă rasă şi zeamă de la o lămâie. Muşchiuleţii se lasă pentru 10 minute la fezandat. Între timp se spală şi se curăţă legumele. Se împletesc cu grijă cele 3 fâşii ale muşchiuleţilor şi se prind la capăt cu beţe pentru frigărui. Se încinge o tigaie non-aderentă, care ulterior poate fi băgată în cuptor, se pune ulei de floarea soarelui şi se prăjesc muşchiuleţii la foc mare pe fiecare parte până se rumenesc. Se bagă tigaia în cuptorul preîncălzit pentru 5-8 minute la 190-200 grade. Se taie ciupercile în felii şi se pun într-o tigaie încinsă cu puţin ulei de măsline virgin. Într-o oală cu apă