Pentru prima dată în istorie, în Statele Unite ale Americii sunt mai mulţi oameni singuri decât căsătoriţi. Dar şi mai interesant este că fenomenul a trecut oceanul: procentul oamenilor singuri din toată lumea a crescut cu 30%, potrivit „Huffington Post”.
Umanitatea pare să se convingă de o teorie vehiculată mult timp de o minoritate, cel puţin până acum: să fii singur poate să fie bine. Schimbările demografice sunt dovada faptului că participăm la o schimbare a lumii, indiferent unde ne aflăm pe glob. În Statele Unite al Americii 49% din populaţie este căsătorită, iar restul de 51 de procente se încadrează la categoria „single”. Eleanore S. Wells, autoarea volumului „The Spinsterlicious Life”, specializată pe teme legate de oamenii care aleg să trăiască în celibat, analizeazî în ce măsură vor schimba aceste cifre lumea în care trăim.
„Traiul într-o societate în care majoritatea oamenilor sunt singuri necesită câteva schimbări în privinţa felului în care facem lucrurile”, spune aceasta, pe blogul de pe huffingtonpost.com. Wells a realizat o listă cu 11 lucruri care se vor schimba în viitor, mai mult sau mai puţin probabile, după cum mărturiseşte chiar ea.
Întrebarea enervantă. Fiecare femeie singură, care a trecut de vârsta de 29 de ani, are o poveste despre cum familia, prietenii sau necunoscuţii virtuali i-au adresat întrebarea legată de statusul ei marital. Asta se va schimba. Lumea va întreba, cu acelaşi aer îngrijorat şi ton de compătimire: „De ce nu eşti singură?”.
Colegi de casă la orice vârstă. Wells citează cartea „My House, Our House”, în care autoarele Louise Machinist, Jean McQuillin and Karen Bush povestesc despre cum au cumpărat împreună o casă şi vorbesc despre traiul lor comun fericit, care durează deja de şapte ani. Cooperative housing (locuit cooperant) s-ar putea să fie noul stil de viaţă, cât timp există tot mai