Uneori găsesc miel proaspăt în magazinele de pe la noi. Rar, că dacă găseam des, puneam ceva cu miel în meniul restaurantului cu care colaborez cel mai des. Ultima încercare cu miel s-a datorat prezenței în raza mea de acțiune a unor bucăți de mușchiuleț. Carnea a stat ore bune la marinat cu ulei de măsline și usturoi.
Ultima încercare cu miel s-a datorat prezenței în raza mea de acțiune a unor bucăți de mușchiuleț. Carnea a stat ore bune la marinat cu ulei de măsline și usturoi.
Pentru garnitură am pregătit câţiva bănuţi dintr-un cartof.
Am tras carnea pe ţepuşe, am stropit o tigaie cu ulei şi am pus carnea la fript împreună cu cartofii. Trei minute pe fiecare parte, la foc mediu. Am presărat sare şi piper proaspăt măcinat peste carne şi cartofi.
Am însoţit carnea şi cu nişte frunze verzi (care pot fi orice): salată, spanac tânăr şi crud, măcriş, frunze de ridiche dacă-i sezon) şi cu o lingură zdravănă de hummus.
Dacă a fost bun? A fost perfect! O porţie mică dar îndestulătoare, muşchiul pătruns doar cât trebuie, rozaliu în mijloc, fraged şi cu aromă delicată.
Adrese:
www.adihadean.ro
Facebook:https://www.facebook.com/AdiHadean
Twitter:www.twitter.com/adihadean
CITIŢI ŞI: Reţetele lui Adi Hădean. Ceafă sub capacRețetele lui Adi Hădean. Pui cu sos de merişoareRețetele lui Adi Hădean. Cremă de rădăcinoase cu brânză de capră
(Text apărut în "Evenimentul culinar", publicaţie exclusiv print, ce se distribuie lunar împreună cu Evenimentul zilei)