Analizele realizate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au demonstrat că pieptul de curcan provenit de la un procesator român despre care se credea că are un conţinut prea mare de antibiotice era sigur pentru consum, a declarat joi preşedintele interimar al ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, în cadrul unei conferinţe de presă.
"Ancheta a arătat că suspiciunile nu a fost fondate", a spus Mănăstireanu care a mai adăugat şi că firma în cauză a respectat toate reglementările europene legate de creşterea curcanilor şi de procesarea cărnii provenite de la aceştia.
Mănăstireanu a făcut publice şi rezultatele anchetei în cazul micilor în care a fost descoperită carne de cal. El a explicat că firma la care a apărut această problemă este SC NICOLIN SA, din judeţul Prahova, şi că, între timp, aceasta a fost închisă şi că reprezentanţii ei au fost sancţionaţi contravenţional.
"Vom colabora cu toate organele statului, astfel încât cei care induc în eroare consumatorii să plătească în faţa legii", a spus preşedintele interimar al ANSVSA.
În cazul conservelor de carne produse de Ardealul în care exista suspiciunea că, în locul cărnii de vită, la fabricarea lor ar fi fost utilizată carne de cal, ancheta ANSVSA a arătat că procentul de ADN de suspiciune de substituire a cărnii de vită cu cea de cal a fost de 1%. Acest procent este însă admis, a explicat preşedintele interimar al ANSVSA. Pentru a putea fi considerat un caz de fraudă, procentul ar fi trebuit să depăşească 1%.
"Putem spune că a fost vorba de o contaminare accidentală pe fluxul de aprovizionare. Nu putem vorbi de fraudă", a declarat Mănăstireanu.
Analizele realizate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au demonstrat că pieptul de curcan provenit de la un procesator român despre care se