Cele mai sofisticate preparate din lume au reţete bine păzite, de multe ori şi pentru că, dacă s-ar şti din ce sunt făcute, nimeni nu le-ar mai comanda. Site-ul Realbuzz.com a realizat un top al celor mai bine ascunse secrete din industria alimentară.
● Cel mai scump aliment din lume este făcut din salivă. Supa de cuib de pasăre este una dintre cele mai scumpe delicatese culinare chinezeşti şi este făcută din cuib de rândunică asiatică, al cărei cuib este realizat în întregime din saliva păsării. Preţul unui kilogram de cuiburi variază între 2.000 şi 10.000 de dolari.
● Fructele şi legumele au din ce în ce mai puţini nutrienţi. Recunoscute pentru faptul că abundă în vitamine, minerale şi antioxidanţi, studiile de specialitate au demosntrat că aceste alimente au mai puţini nutrienţi decât în urmă cu 50 de ani. De vină sunt noile metode de agricultură care “sărăcesc” solurile. Potrivit cercetătorilor, opt portocale de acum conţin aceaşi cantitatea de vitamina A care se găsea în urmă cu cinci decenii într-o singură portocală.
● Cel mai scump ceai din lume are ca bază excrementele de panda. Un profesor chinez, An Yanshi, e hotărât să revoluţioneze industria ceaiurilor. Bărbatul vrea să lanseze ceaiul pe bază de excremente de urs panda. Acesta susţine că noua licoare va avea proprietăţi anticancerigene şi un gust savuros. An Yanshi a adunat deja materia primă: cinci tone de excremente. Noua băutura va fi foarte hrănitoare, susţine el, datorită valorii nutritive a excrementelor. "Urşii panda au un sistem digestiv special şi corpul lor absoarbe numai 30% din ceea ce mânâncă. Asta înseamnă că excrementele lor sunt bogate în nutrienţi şi fibre", a explicat An Yanshi. Cu un gust asemănător cu cel al alunelor de pădure, ceaiul exclusivist va avea un preţ pe măsură, de zece ori mai ridicat decât cel al Zhu Ye Qing, ultimul fiind recunoscut drept cel mai s