De Buna Vestire, neaparat, se mananca peste. Il poti prepara cum vrei si dupa cum se mananca cel mai bine la tine in casa dar, pentru variatie, incearca si tocana marocana de peste. Se face foarte simplu, poti sa folosesti orice fel de peste si este cu totul si cu totul speciala la gust.
Ca sa faci patru portii de tocana marocana de peste ai nevoie de doua-trei linguri de ulei, o ceapa mare, taiata in felii subtiri, doi-trei catei de usturoi, pisat, o lingura de ghimbir proaspat, ras prin razatoarea fina, o lingurita de chimen, un baton de scortisoara sau o lingurita de pudra de scortisoara, o lingurita rasa de piper macinat, sare, 500 de grame de peste alb (cod, salau), taiate in bucatele, 400 de grame de naut (gata fiert, din conserva), 400 de grame de rosii in suc propriu, doua lingurite de miere si partrunjel proaspat si fulgi de migdale, usor prajiti.
Incinge uleiul intr-o tigaie mai incapatoare. Pune ceapa si caleste-o pana cand devine transparenta. Adauga usturoiul, ghimbirul, chimenul si scortisoara si tine totul pe foc inca doua minute, amestecand in mod regulat. Adauga piperul, rosiile tocate marunt si sucul de rosii, sare si 250 de mililitri de apa. Tine pe foc moale zece minute si amesteca din cand in cand.
Adauga pestele si mai fierbe inca cinci minute, sau pana cand pestele este aproape fiert. In final pune nautul scurs bine si mierea desfacuta cu putina apa si mai fierbe totul inca 2-3 minute. Potriveste in final de sare. Serveste in boluri cu patrunjel proaspat deasupra si garnisiti cu fulgi de migdale.
De Buna Vestire, neaparat, se mananca peste. Il poti prepara cum vrei si dupa cum se mananca cel mai bine la tine in casa dar, pentru variatie, incearca si tocana marocana de peste. Se face foarte simplu, poti sa folosesti orice fel de peste si este cu totul si cu totul speciala la gust.